Zayıflamak İçin Kullanılan Ürünler Kişide Bağımlılık Yapıyor! – Bilgi Denizi

Zayıflamak İçin Kullanılan Ürünler Kişide Bağımlılık Yapıyor!

Psikiyatri uzmanlarını yapmış olduğu araştırmalara göre; zayıflamak için kullanılan ürünlerin bazılarında uyuşturucu ve keyif verici niteliğine sahip maddenin bulunabileceği hususunda uyarıyor. Ayrıca buna ekleyerek zayıflamak için kullanılan ürünler zaman içersinde dozun artımına ihtiyaç duyduğundan bağımlılık yaratmaktadır. Genellikle zayıflama ilacı kullanan kişiler ilaç alımını kestiğinde sıkıntılar, terlemeler, telaşlı hareketler ve tavırlar, sürekli hareketlilik hali, epileptik nöbet geçirmelerine dahi sebep olduğu ortaya çıkmıştır.

Doktorlar genel olarak zayıflamak için pek çok kadının bitkisel ürün kullanımında alternatif tıp ile birlikte destekleyici tedavi seçeneklerinde etkileri ve yan etkileri üzerinde hala tartışılmaya devam etmektedir. Özellikle zayıflamak için kullanılan bitkisel ürünlerin içermiş olduğu maddeler hakkında eksik bilgilendirmeler verildiğini vurgulamaktadır.

Çoğunlukla zayıflamak için üretimi yapılan bitkisel haplar konusunda kamuoyuna ne yazık ki yanlış ve eksik bilgiler verilmektedir. Bitkisel ilaçların üzerinde yapılan araştırmaların sonucunda bitkilerde mevcut olan kimyevi maddeler santral sinir sisteminin de etkiler oluşturmaktadır. Aynı zamanda kişide iştahın azalmasına ve epilepsi nöbeti geçirmesine neden olabilmektedir. Hatta bu ilaçlarda uyuşturucu etkisi sebebi ile bağımlılık yaratmaktadır. Kişide bu ilaçların alınmadığında yoksunluk belirtilerine sebep olduğu gözlenmiştir.

Bitkisel zayıflama haplarında santral sinir sisteminin dışında ciddi yan etkilerinin bulunduğu konusunda uyaran uzmanlar, zayıflama için kullanılan bitkisel ilaçlarda “aristolochia fangchi” bitkisi özellikle karaciğer ve böbrek gibi hayati organlarda zararlara ve ölümlerine bir neden olduğu ortaya çıkmıştır. Genellikle bu maddeler içerdiği yapıcı özelliklerinden dolayı kişide fiziksel ve ruhsal yoksunluklara esir olduğunu belirtmektedir. Genel olarak içermiş olduğu kimyasal maddeler nedeni ile ruhsal ve fiziksel hastalıklara sebep olmaktadır. Uzmanlar bu ilaçların uzun süre kullanılması halinde bağımlılık riskinin arttığını belirtmektedir.

Hakkında Tuğçe Demir

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunuyum, insan davranışları üzerine bir çok makale kaleme aldım, yüksek lisansımı psikoloji üzerine yapmaktayım.

Dikkatinizi Çekebilir

Valinin Görevleri ve Sorumlulukları Nelerdir? – Bilgi Denizi

Valinin Görevleri ve Sorumlulukları Nelerdir?

Valiler şehirlerin yetki bakımından en üst makamda yer alan kişileridir. Herkes valilerin kimler olduğunu bilir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir