Parfüm Kullanmadan da Güzel Kokmanın Sırları Nelerdir? – Bilgi Denizi

Parfüm Kullanmadan da Güzel Kokmanın Sırları Nelerdir?

Güzel kokmak gerçek anlamda insanlar için önemlidir. Toplum içinde ter kokmak ne kadar bizi rencide eder ise, güzel kokmak da o kadar onore eder. Fakat güzel kokmak uğruna pek çok kimyasal parfüme maruz kalıyoruz. Peki ne yapalım. Ter mi kokalım ? Elbette hayır. Parfüm kullanmadan da güzel kokmanın püf noktaları var. Bu gün sizlere parfüm kullanmadan güzel kokmanın sırlarını anlatacağım.

Duş Önemli

İşe ya da okula gitmeden önce mutlaka duş alın. Duş almak gece boyunca teninizde biriken teri vücuttan uzaklaştırır sizi tazeler. Ayrıca duş sırasında duş jeli ile vücudunuzu yıkadıktan sonra hemen durulanmayın. 5 dakika kadar duş jelinin vücutta kalmasına izin verin. Bu sayede vücudunuz duş jelinin kokusunu daha uzun süre muhafaza edecektir.

Diş Fırçalamak

Günde en az 2 defa dişlerinizi fırçalamalısınız. Eğer diş fırçalamaya özen göstermiyorsanız diğer tüm işlemler çöpe gitmiş olacak. Kötü nefes kokusu en kolay hissedilen kokudur. Ayrıca sigara kullanmamanız gerektiğini de unutmayın.

Kabartma Tozu

Duş aldıktan sonra koltuk altına karbonat/kabartma tozu sürün. Bu sayede ter kokmazsınız. Ya da kıyafetlerinizin içine karbonat serpin. Sizi zor durumda kalmaktan kurtaracaktır. Çok terlediğinizi hissettiğiniz anda ise, koltukaltınızı ıslak mendil ile silip ferahlayabilirsiniz. Ayrıca terlediğinizde üzerinizde olan kıyafetleri yeniden yıkamadan giymeyin. Kıyafetleriniz her daim temiz olsun.

Kokulu Oje

Kokulu ojeler sürmeniz hoş kokularını etrafa yayacaklarından dolayı çok işinize yarayacak. Ayrıca ellerinizi bakımlı ve hoş gösterir.

Giysi Dolabına Dikkat !

Elbise dolabınızın içine , çorap ve çamaşır çekmecelerinize doğal kokulu spreyler sıkın ya da lavanta kesesi gibi doğal koku keseleri yerleştirin.  Çantanızda ya da cebinizde yağ bazlı bir stick taşıyın. Yağ bazlılar uzun süre ciltte kalırlar ve alkol bazlılara göre daha yoğundurlar. Bu nedenle daha güçlü koku yayarlar. Melisa ya da yaseminli yağları ile denemeye başlayabilirsiniz.

Hakkında Tuğçe Demir

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunuyum, insan davranışları üzerine bir çok makale kaleme aldım, yüksek lisansımı psikoloji üzerine yapmaktayım.

Dikkatinizi Çekebilir

Kefir Nedir, Faydaları ve Zararları Nelerdir ? – Bilgi Denizi

Kefir Nedir, Faydaları ve Zararları Nelerdir ?

Kefirin anavatanı Kafkasyadır. Yüz yıllardır tüketilen kefir gerçek bir mucize desek, hiç de abartmış olmayız. Son …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir