Kese Yapmanın Faydaları ve Zararları Nelerdir? – Bilgi Denizi

Kese Yapmanın Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Vücut bakımı herkes için son derece önemlidir. Ve en başta gelen bakım yöntemi de yıkanmak, vücudumuzu kötü kokulardan arındırmaktır. Pek çok insan duş sırasında kese yapar. Ama aynı zamanda bu işlemin faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu konusunda da tereddütte kalır. Bu makalemizde sizler için kese yapmanın faydaları ve zararları konusunda bir araştırma yaptık. Ve sonuçları sizlerle paylaşmak istedik.

Kese Yapmanın Faydaları ve Zararları

Öncelikle kese yapmanın Püf Noktaları ve incelikleri nelerdir sorusunun cevabını vererek başlayalım. Kese yapmak istiyor iseniz, ılık su ve cildinizi kurutmayacak nötr sabun veya duş jeli yardımıyla vücudunuzu güzelce yıkayın. Ardından kullanacağınız ipek keseyi (özellikle ipek kese tavsiye edilmektedir) su ve sabun ile iyice yıkayıp durulayın. Ardından çok fazla cildinize baskı uygulamadan keselenme işlemini tamamlayın. Yine ılık su ve sabun yardımıyla cildinizi temizleyin.. İşte bu kadar kolay. Gelelim Vücuda kese yapmanın faydaları konusuna ;

* Vücudunuza kese yaptığınızda, kendinizi huzurlu ve ferah hissetmenizi sağlar.
* Aknelerin oluşumunu engeller.
* Cilt altı kan dolaşımını hızlandırır.
* Ciltteki yenilenmeyi hızlandırır.
* Ölü deriden arındırır.
* Cildinizdeki gözenekleri açar.
* Bağışıklık sistemine katkı sağlar.
* Selülitleri gidermede yardımcı olur

Kese Yapmanın Zararları

Öncelikli bilmeniz gereken şey kese yapma işleminin her gün uygulanamayacağı. Yani kese yapma işlemi ayda 1 veya 2 defa yapılabilecek br işlemdir. Duş sırasında kullanılan kese, deriyi soyar, yağını alır ve deri kuruluğu meydana getirir. Günlük veya çok sık aralıklarla kese yapmak, cildin koruyucu dokunun kaybolmasına neden olur. Bu da ciltte kuruma ve nem kaybına sebep olacaktır. Ayrıca, ciltte zararlı maddelerin deriden içeriye geçmesini önleyen bir katman vardır. Bu katman çok sık kese yapmak veya günlük olarak çok sert lif ile vücudu liflemek sırasında tahriş olabilir. Bu tahriş olma da pek çok deri hastalığına davetiye çıkarır.

Hakkında Tuğçe Demir

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunuyum, insan davranışları üzerine bir çok makale kaleme aldım, yüksek lisansımı psikoloji üzerine yapmaktayım.

Dikkatinizi Çekebilir

ARF Dosyası Nedir, ARF Uzantılı Dosya Nasıl Açılır Açma Programı – Bilgi Denizi

ARF Dosyası Nedir, ARF Uzantılı Dosya Nasıl Açılır Açma Programı

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda nispeten yeni bir video uzantısı olan ARF formatını tanıtıyorum. ARF dosyasının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir