Gitar Çalmayı Öğrenmek İsteyenler İçin Çok Faydalı Öneriler – Bilgi Denizi

Gitar Çalmayı Öğrenmek İsteyenler İçin Çok Faydalı Öneriler

Bir müzik aleti çalmak aslına bakarsanız çoğunlukla yetenek işidir. Eliniz müzik aleti çalmaya yatkın olacak. İyi bir müzik kulağınız olacak. Eğer bu şartları karşılayabiliyorsanız müzik aleti çalmak son derece güzel bir uğraştır. Son dönemlerde özellikle de gitar çalmak gençler arasında bir moda akımı gibidir.

Eğer siz de gitar çalmayı öğrenmek istiyorsanız öncelikli olarak yapmanız gereken bir kaç şey var. Bu gün, gitar çalmayı öğrenmek isteyenler için çok faydalı olduğunu düşündüğüm önerileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Gitar çalmak istiyorsanız şöyle geniş çaplı bir araştırma yapmanız gerekir. Burada yapacağınız araştırmanın kaba taslak bir derlemesini bulabilirsiniz.

Ne Tür Müzik Yapacağınıza Karar Verin

Gitar çalmak için yeteneğiniz ve iyi bir müzik kulağınız var ise ve siz de gitar çalmayı öğrenmek konusunda sebat etmişseniz, öncelikli yapmanız gereken şey, ne tür müzikle uğraşacağınıza karar vermektir. Bildiğiniz gibi pek çok müzik türü var ve bun müzik türleri için de farklı farklı gitarlar mevcut.

Hangi Gitarı Çalmak İstediğinize Karar Verin

Bir müzik mağazasına gittiğinizde genel anlamda 4 farklı gitar görebilirsiniz.

-Elektro gitar  -Akustik gitar  -Bas gitar  -Klasik gitar

Bu gitarlardan hangisini çalacağınıza karar vermeniz gerekir. Eğer karar veremiyorsanız, müzik mağazasından bir yetkiliden size yardımcı olmasını rica edebilirsiniz. Yapacağınız müzik konusunda kendisine bilgi verdiğinizde hangi gitarın size daha uygun olduğu konusunda sizi bilgilendirecektir.

Klasik Gitar

Hemen hemen hepimizin bildiği klasik gitar, adından da anlaşılabileceği gibi klasik müzik yapmak için ve ayrıca folk müzik yapmak için  kullanılır. 3 adet naylon teli olan klasik gitar tırnak ile çalınır.

Akustik Gitar

Eğer tercihiniz klasik müzik ya da folk müzikten yana değil de, pop ve rock müzik yapmak ise, tercihiniz Akustik Gitar olmalıdır. Naylon teli olmayan ve pena ile çalınabilen akustik gitar, klasik gitara göre daha tiz bir sese sahiptir.

Elektro Gitar

Eğer Rock, metal, blues gibi türlerde  müzik yapmak istiyorsanız kullanmanız gereken gitar kesinlikle elektro gitardır. Amfi kullanılmadığı taktirde çok az bir sese sahip olan elektro gitar pena ile çalınır. Eğer elektro gitar çalmak istiyorsanız, klasik gitar eğitimi ile uğraşmadan direkt olarak elektro gitar çalma eğitimine başlamanız gerekir. Diğer şekilde zaman kaybetmiş olursunuz.

Bas Gitar

Pek çok müzik türünde kullanılan bas gitar, penayla ya da parmakla çalınabilir. Fakat tek başına kullanılarak müzik yapılabilecek bir gitar değildir.

Gitar Çalmayı Öğrenmek Kolay mıdır Yoksa Zor mudur?

Her iş gibi, gitar çalmak da zaman, emek ve mantık ister. Eğer bu üç unsura sahipseniz ve yeterince sebat ederseniz yeteneğinizi değerlendirip, emeğinizin karşılığını rahatlıkla alabilirsiniz.  Fakat burada size önereceğim en kestirme yol kesinlikle deneyimli ve işinin ehli birinden ya da bir müzik kurumunda eğitim almanızdır. Ders aldığınız sırada, metot kitaplarından da faydalanarak süreci biraz daha hızlandırabilirsiniz.

Gitar Çalmaya Hangi Tip Gitarla Başlamam Gerekir ?

Elektro gitar çalmaya karar vermişseniz, hem humbucker hem single manyetiği olan ucuz bir gitar ve küçük bir amfi ile işe başlayabilirsiniz. Eğer belli bir tarzınız varsa, yalnızca o tarza uygun elektro ve ya bas gitara yönelebilirsiniz.

Klasik ve akustik gitar çalmaya karar vermişseniz tel yükseltisi az olan bir gitar ile başlamanız daha uygun olacaktır.

Bas gitar çalmaya karar vermişseniz, ucuz 4 telli bir gitar ve küçük bir amfi başlangıç için oldukça işinize yarayacaktır.

Hakkında Tuğçe Demir

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunuyum, insan davranışları üzerine bir çok makale kaleme aldım, yüksek lisansımı psikoloji üzerine yapmaktayım.

Dikkatinizi Çekebilir

ARF Dosyası Nedir, ARF Uzantılı Dosya Nasıl Açılır Açma Programı – Bilgi Denizi

ARF Dosyası Nedir, ARF Uzantılı Dosya Nasıl Açılır Açma Programı

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda nispeten yeni bir video uzantısı olan ARF formatını tanıtıyorum. ARF dosyasının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir